Vesangan Kyläyhdistys ry

Vesangan kyläyhdistys ry hoitaa kylän edunvalvontaa, kehittää yhteistyötä ja pyrkii miellyttävään ilmapiiriin kylällä. Yhdistys vaalii paikallista kulttuuria ja kylän yli 450-vuotista historiaa. Kyläyhdistys on mm. julkaissut Vesangan historiikin, jota voi ostaa kirjastolta. Kyläyhdistys järjestää yhteisiä tapahtumia ja tilaisuuksia. Yhdistys ylläpitää yhdessä muiden kylän toimijoiden kanssa vesanka.fi-sivustoa.

Vesangan kyläyhdistys pyörittää Rientolaa

Vuonna 2004 kyläyhdistys vuokrasi Kylätalo Rientolan Vesangan työväenyhdistykseltä kahdeksikymmeneksi vuodeksi kaikkien yhteiseen käyttöön. Koska työväentalo oli rakennettu 1920, se vaati isoja remontteja. Kyläyhdistys on remontoinut mm. katon erityksen, ilmastoinnin, lattian, wc:t ja keittiön. Lisäksi talolle on hankittu kunnon varustelu: keittiön varustelu riittää isompiinkin juhliin ja salissa on mm. sekä karaoke- että kokousvarusteet. Kyläyhdistys on markkinoinut taloa mm. häämessuilla. Talosta koituvien kulujen vastineeksi kyläyhdistys perii talon käytöstä pientä vuokraa.

Rientolassa kangaspuut 

Rientolan yläkerrassa on kolmet kangaspuut kyläläisten käyttöön. Loimet ovat valmiina, kuteet huolehdit itse. Loimien leveydet: 55 cm, 85 cm ja 120 cm. Kangaspuiden päivävuokra on 2 eur (+ loimien hinta). Opastustakin on saatavana. Ota yhteyttä Ritva Hakala puh. 040 5189162.

Vesangan kyläyhdistys hankkeistajana

Kyläyhdistys on ollut aktiivinen käyttämään hankkeita hyödyksi. Rientolan remontteihin ja hankintoihin on osittain saatu EU-rahaa Leader-rahoituksena. Vesangan ja Kuohun kylien ja kylätalojen markkinointia kehitettiin yhteisellä VirWe-hankkeella 2009-2011. Hanke liittyi Vesangan 450-vuotisjuhliin. Hankkeessa tehtiin mm. kylien ja kylätalojen esitteet sekä julkaistiin Yhtä kylää -lehtiä, joissa oli juttuja myös Sarvenperästä ja Saukkolasta. Vanhat vesanka.com-sivut kehitettiin osana VirWe 450 -hanketta, nämä uudet vesanka.fi-sivut on tehty Innovative Village -hankkeessa.

Rientolan lämmityksen ongelmia ratkottiin 2011 Wihreän Energian Kylät -esiselvityshankkeessa. Esiselvitys ei kuitenkaan johtanut varsinaiseen toteuttamishankkeeseen.

 

Tule mukaan toimintaan

Haluaisitko osallistua kylän yhteiseen toimintaan? Tarvitsisimme vapaaehtoisia, jotka haluaisivat silloin tällöin olla apuna tapahtumien tms. järjestelyissä. Ilmoita halukkuudestasi osoitteeseen vTämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.Laita viestiin myös yhteystietosi ja mitä olisit valmis tekemään tai mitä osaat.

Voit käyttää myös palautelomaketta.

Sinä et sitoudu mihinkään, tulet vain, jos sinulle sopii.

YHDESSÄ OLEMME ENEMMÄN!

Kyläyhdistyksen yhteystiedot...