Vesangan martat

Marttoja on kaiken ikäisiä, kokoisia ja näköisiä – meitä kaikkia yhdistää tekemisen meininki ja halu vaikuttaa.


Vesangan martat on tällä hetkellä tauolla. Uusia aktiivisia marttoja kaivataan toimintaan mukaan. Myös miehet ja lapset ovat tervetulleita! Jokaista tarvitaan, säännöllisesti tai harvemmin osallistuvia, omien voimien ja mahdollisuuksien mukaan. Ole sellainen martta kuin sinulle sopii!

 

Ota yhteyttä:

Eeva Lievonen

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

www.martat.fi

www.martat.fi/piirit/keski-suomi/

Kalastuskunta

Vesagassa toimii osakaskunta, joka hallinnoi vesialueita. Tavoitteena on laajentaa osakaskunnan hallinnoimaa vesialuetta, jotta kaikilla halukkailla olisi mahdollista kalastaa.

Osakaskunnan tehtävät

Osakaskunnan tehtävänä on kehittää kalastustoimintaa Vesangassa sekä parantaa Vesangan vesialueiden kalakantaa mm. istutuksin. Osakaskunta pitää vuosittain vuosikokouksen.

Osakaskunnan toimintaa hoitaa hoitokunta, jonka puheenjohtajana toimii Jari Pöllänen. Osakaskunta järjestää mahdollisuuksien mukaan kalastusaiheisia tapahtumia.

Vesangan kalastusluvat

Kalastaminen osakaskunnan hallitsemilla alueilla edellyttää kalastuslupaa. Yksi merkki maksaa 6 € (lupamaksu 5 € ja myyntipalkkio 1 €).

Kalastukseen tarvittavat merkkimäärät ovat seuraavat:

 • verkko (3 m x 30 m tai alle) 1 merkki
 • verkko (yli 3 m x 30 m) 2 merkkiä
 • katiska vapaa merkeistä
 • pitkäsiima (100 koukkua) 2 merkkiä
 • rantarysä (esim. luokkirysä) 1 merkki
 • rysä (korkeus 2,0 m tai alle) 2 merkkiä
 • rysä (korkeus yli 2,0 m) 4 merkkiä
 • uistin, 1 vapa 1 merkki
 • pystyrysä, mademerta 1 merkki
 • rapumerta 1 merkki
 • kaikenlaiset koukut, 5 kpl 1 merkki
 • tuulastus 1 merkki

Verkkopyydykset on merkittävä molemmin päin kalastusasetuksen 16 §:n mukaisilla merkeillä: vähintään 0,6 metriä korkeassa salossa 20 cm x 20 cm lippu tai vähintään 15 cm korkea koho. Kaikki pyydykset on katiskaa lukuun ottamatta varustettava osakaskunnan asianmukaisella määrällä lupamerkkejä. Kaikkiin pyydyksiin on kalastusasetuksen mukaan laitettava kalastajan nimi ja yhteystieto. Katiskaan vähintään 15 cm koho ja rapumertoihin vähintään 5 cm koho merkiksi.

18-64 –vuotiaan on maksettava kalastuksenhoitomaksu. Kuitti on pidettävä kalastettaessa mukana. Viehekalastuksessa on pidettävä siihen oikeuttava merkki mukana.

Nuotan ja avorysän luvat myöntää osakaskunnan eri hakemuksesta, hakemus on osoitettava osakaskunnan hoitokunnalle.

Metsästys

Piisaminpyynti on sallittu osakaskunnan alueella kaikille. Sorsan metsästys on sallittua sellaisilla vesialueilla, missä se on metsästyslain mukaisia suojaetäisyyksiä noudattaen mahdollista. Sorsalupa maksaa 10 €/kausi

Lupien myyntipisteet

Kuohun kauppa, Kuohunraitti 53, puh. 040 5904522

Jari Pöllänen, Vesankajärventie 206, puh. 050 3263206

 

Perhekahvila on lapsiperheiden kohtaamispaikka. Siellä tapaat samassa elämäntilanteessa olevia vanhempia ja lapset saavat seuraa sekä tekemistä.  Mannerheimin lastensuojeluliiton perhekahvilat ovat avoimia kaikille, osallistuminen ei edellytä yhdistyksen jäsenyyttä. Kahviloita vetävät vapaaehtoiset, ja kaikilta kävijöiltä toivotaan aktiivisuutta kahvilan järjestelyissä omien resurssien mukaan.

Vesangan perhekahvila kokoontuu kylätalo Rientolassa parittomien viikkojen perjantaisin klo 9.30-11.30. Kahvimaksu 1 €/perhe.
Vetäjänä toimii Tiina Kaurakangas.

Lisätietoja: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Perhekahvilamme kävijöitä löydät myös Facebookista Vesangan lapsiperheet-ryhmästä

Vesangan MLL 2013 kuvaOutiRaatikainen

 Perhekahvila on jälleen syksyn myötä täydessä touhussa! Tervetuloa mukaan uudet ja vanhat perheet!
 

 

Näytelmäkerho

Charlien enkelit on jo menneen talven lumia, vaan mitä tapahtuu harrastajateatterin kulisseissa parasta aikaa. Käy katsomassa kuulumisia heidän facebook-sivuiltaan!

Uusi näytelmä "Känkkäräkosken jalokivi" tulee esitykseen syksyllä 2016. Hulvattomassa ilottelussa selviää pitkän iän salaisuus, ja ratkaistaan unettomien ihmisten ongelmat. Samaan aikaan vakuutusasiamies huijaa urakalla uhriaan ja EU-virkailija sekoittaa soppaa entisestään. 

Esitysajat Rientolassa: ensi-ilta su 30.10. klo 17.00
                                  su 13.11. klo 17.00
                                  pe 25.11. klo 19.00  
                                  su 27.11. klo 17.00.
             
     Kuohun kylätalolla: ensi-ilta su 23.10. klo 17.00
                                 su 6.11. klo 17.00
                                 pe 18.11. klo 19.00  
                                 su 20.11. klo 17.00
 
Jalokivi
 
 
 

 Vuoden 2015 näytelmäkerhon meno näytti tältä, kun vauhdissa olivat Charlien enkelit!

Vesanka Rientola teatteri charlien enkelit

 

Lisätietoja Päivi Karttunen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.


Kiinnostaako näytteleminen, asuuko sinussa sisäinen esiintyjä, tahdotko tähdeksi Rientolan lavalle?

Uutta näytelmää aletaan harjoittelemaan kevättalvella, maaliskuun tienoilla. Jos haluat toimintaan mukaan, ota yhteyttä vaikka heti Päivi Karttuseen, puh. 050 5308 996 tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

 

 

OLETKO VAILLA TÖITÄ?!

Jyvässeudun 4H-yhdistys etsii Kuohun ja Vesangan alueelle nuoria kerhonohjaajia!

Oletko reipas, yritteliäs ja vastuuntuntoinen yli 13-vuotias nuori?

Onko sinulla ideoita, joita haluaisit laittaa käytäntöön kerhonohjauksessa?

Harrastatko esim. kokkaamista, luonnossa liikkumista, lemmikkieläimiä, kädentaitoja tai liikuntaa?

Jos vastasit yllä oleviin kysymyksiin myönteisesti, ota yhteyttä Riikka Järviseen puhelimitse numeroon 044 770 8505 tai sähköpostitse riikka.jarvinen(at)jyvasseudun4h.fi !

Kerhoa voi ohjata myös kaverin kanssa, ja pääset itse suunnittelemaan ja vaikuttamaan siihen, mitä kerhossa lasten kanssa touhuillaan. Kerhonohjaamisesta maksetaan palkkiota ja saat itsellesi hyödyllistä työkokemusta! Kerhomme ovat suunnattu 1.-6. -luokkalaisille lapsille.

Kuohun kokkikerhossa opetellaan ruuanlaiton ja leipomisen alkeita. Tehdään suussa sulavia herkkuja sekä perinteisiä välipaloja!

Vesangan 4H-kerho tarjoaa monipuolista toimintaa alakouluikäisille lapsille. Kerhossa ulkoillaan, liikutaan, leikitään ja askarrellaan.

 

ENTÄ KIINNOSTAAKO TIIMIYRITTÄMINEN?!

Tiimiyrittäjyys hanke START UP!

Nuoret mistä te unelmoitte? Olisiko ihanaa lähteä ulkomaille? Tai järjestää tapahtuma? Vai ostaa jotain hieman isompaa? Entä te vanhemmat, onko kiireitä? Mihin kaipaisitte apua? Miten te voisitte auttaa nuoria tekemään unelmista totta?

Jyvässeudun 4H-yhdistys on aloittamassa START UP! tiimiyritystoimintaa Kuohun ja Vesangan alueella. Toiminta on osa hanketta, jonka tavoitteena on edistää nuorten mahdollisuuksia työllistyä ja yrittää omalla kotiseudulla. Toiminta on tarkoitettu ensisijaisesti 12-18 -vuotiaille haja-asutusalueilla asuville nuorille.

Hankkeessa edistetään nuorten yrittäjyyttä ja työelämävalmiuksia. Nuorten toiminnan alustana toimivat 4H-tiimiyritykset. Kyliltä kootaan ryhmä toiminnasta kiinnostuneita nuoria, jotka perustavat 4H-tiimiyrityksen. Tiimi- ja yritystoiminnan kautta lähdetään kulkemaan kohti nuorten unelmia ja päämääriä. Hanke tukee nuorten matkaa aktiivisesti tarjoten valmennusta ja ohjausta niin tiimitoiminnan kuin yritystoiminnan osalta.

4H-yritys antaa harrastustoiminnan avulla nuorelle perustietoa yrityksen perustamisesta, kosketuksen yrittäjänä toimimiseen sekä mahdollisuuden hankkia omaa rahaa. 4H-yritys voi tuottaa esimerkiksi alihankintapalveluita tai tapahtumia alueen yrityksille/maatiloille/yhteisöille.

 

Lisätietoja hankkeesta saat ottamalla yhteyttä minuun!

Elisa Kraft

044 346 9232

elisa.kraft(at)jyvasseudun4h.fi

Lisätietoja muista nuorten työllistymismahdollisuuksista voit lukea osoitteesta www.jyvaskyla.4h.fi